Chcete přestat kouřit?

Máte krizovou situaci a chcete přestat kouřit?

První krok k tomu, abyste tuto krizovou situaci vyřešili je nasadit tu správnou strategii.

Většina lidí, při rozhodování, při plnění různých úkolů používá svou mysl nesprávně. Myslí si, že to dokáží pomocí pevné vůle. Jenom že drtivá většina lidí to nedokáže.

Chcete zhubnout? Chcete přestat kouřit? Chcete přestat trávit zbytečně čas na Face Booku? Chcete … ?

Jak dlouho to vydržíte, budete-li to zkoušet pomocí pevné vůle?

Jeden den? Jeden měsíc?

Udělejte to jinak.

Poradím vám jak postupovat, když budete mít „krizovou situaci“.

Rozhodnete se použít pevnou vůli, přinutit se a jednat protože to považujete za jedinou možnost? Musím vás zklamat.

Nikdy to nedokážete.

Dokážete to pouze, budete-li mít buď velký strach, nebo velký reálný sen.

Já jsem byla na příklad v minulosti vášnivý kuřák. Kouřila jsem v průměru 2 balíčky Marlboro denně.

Přestala jsem kouřit mnohokrát, ale nikdy jsem své rozhodnutí nedodržela.

Až jednou jsem se rozhodla s cigaretou skoncovat definitivně. Stalo se to proto, že jsem slíbila, že přestanu kouřit v případě, že moje dcera nebude mrtvá.

Byli jsme lyžovat v italských Alpách v Dolomitech, kde je přes 1000 km všech různých sjezdovek. Bylo nádherné počasí a ujeli jsme mnoho desítek kilometrů. Odpoledne jsme zamířili do Cortina d’Ampezzo a vyjeli na slavnou černou sjezdovku Monte Cristallo, kde na začátku je strmost 63%. Já i moje dcera jsme dobří lyžaři, ale byl to nesmyslný nápad, protože na nás šla pomalu únava a ten rok napadlo málo sněhu. Před 30 lety se používaly kanony pouze na důležité závody. V některých místech byla sjezdovka i nebezpečná. Ten rok se na ní dokonce zabil jeden lyžař, i když pravidelně přes celou šíři sjezdovky byly záchranné sítě.

Já jsem do jedné sítě upadla a moje dcera ji objela ze spodu, aby mi pomohla,. Udělala velkou chybu, že se opřela nikoliv o hranu, ale o celou plochu lyže, takže sklouzla a upadla. Začala se valit a rolovat, stále rychleji, e rychleji.

Křičeli jsme na ní, aby se chytila sítě, ke které se akorát blížila. Byla už ale v bezvědomí a proklouzla jí. Zastavila se o další síť a zůstala ležet v kaluži krve.

S hrůzou jsem sledovala celou scénu a začala se modlit. „Bože, jestli opravdu existuješ, pomož mi, aby nebyla mrtvá. Dám ti všechno co budeš chtít“.

A v tom okamžiku mi nenapadlo nic jiného než slíbit, že přestanu kouřit. A slib jsem dodržela, i když jsem v Boha nevěřila.

Moje dcera ztratila pouze hodně krve z nosu a to bylo všechno.

Když se probrala, viděli jsme, že přijíždí také ze shora zaměstnanec lanovky, který ve spěchu zapomněl walky talky, protože se obával, že je to nový smrtelný případ.

Požádal nás abychom jeli dolů pro snowcat. Vzhledem k tomu, že sjezdovka byla tak strmá, že to nešlo jít dolů bez lyží, tak řekl mé dceři aby ho objala jako svého miláčka a společně sjeli dolů, kde už čekal sněžný traktor, protože nahoru vyjet nemohl.

Takže já jsem přestala od toho dne kouřit, i když jsem byla ateista.

Naše mysl nám pomůže stanovit správnou strategii. Ta nás ochrání od toho, abychom předčasně nehodili flintu do žita.

V mém případě to bylo rozhodnutí, že omezím nebo změním veškeré situace, ve kterých mi cigareta mohla chybět.

Přestala jsem pít kávu a čaj. Po obědě a večeři jsem okamžitě vstala od stolu a měla jsem stále v ruce tužku, aby mi nescházela cigareta. Koupila jsem si časopisy a knihy ve kterých se mluvilo o vlivu nikotinu na zdraví a kdykoliv přišla slabá chvilka, spustila jsem si předem připravené kostrbaté motto, které vás naučím.

První měsíc byl obtížný, ale pak už to byla lepší a dnes mi kouř dokonce i vadí.

Čemu věnujeme pozornost, to roste. Máte-li krizovou situaci nasaďte správnou strategii místo pevné vůle.

Chcete-li se dozvědět víc jak funguje vaše mysl a jak se můžete lépe soustředit a získat víc energie, přihlaste se do bezplatného kurzu Čtyřlístek pro zdraví.

Ludmila Wolf
Pomáhám lidem osvobodit se od klamných představ a ukázat jim cestu, která vede k dlouhodobému zdraví. Zdraví není vším, ale bez zdraví je všechno ničím. Můj příběh si přečtěte zde > >
Komentáře